جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نکته ی قابل توجه

زمان مطالعه: 2 دقیقه

در گفت وگوها، ممکن است پاسخ بازدید کنندگان، تحت تأثیر آن چه شما انتظار دارید، قرار گیرد؛ لذا با توجه مستمر و با زمان سنجی از شیوه ی بازدیدشان، از پیش زمینه ای نیز آگاه خواهید شد که مشخص می کند معمولا آنان به کدام سمت حرکت می کنند و در هر محل، چه زمانی را صرف می کنند.

اگرچه موضوعاتی که پس از این ارزیابی تولید می شود، کامل و بدون نقص نبوده، اما با این وجود، نسبت به تولیداتی که این فرآیند را طی نکرده اند، ارجح اند.

ارزیابی و آزمایش نمونه های مادر، در کنار دیگر ابزارها، مورد استفاده ی محققان موزه قرار می گیرد تا به آنان کمک کند که موضوع پرثمری را بسازند. بهترین شیوه ی آشنایی با این نوع ارزیابی مستمر، انجام عملی آن است. در این جا به برسی سه مرحله از مطالعات انجام شده می پردازیم که نکات زیر را مورد توجه قرار می دهد.

1. چگونه موضوعات موجود را مورد آزمایش قرار دهیم.

2. چگونه نمونه های اصلی ارائه شده را مورد اصلاح قرار دهیم.

3. ارزیابی موجود چگونه می تواند، داده های قابل قبولی را جهت تصمیم گیری فراهم کند.

این سه مرحله در فرآیند ارزش یابی از کارکرد موزه ها، همواره محققان را به سوی اهداف مشخص هدایت می کند. عبور از هر یک از این مراحل متضمن دست یابی به اطلاعات قبلی است. ارزش یابی باید همه ی مؤلفه های مرتبط با کارکرد آموزشی موزه ها مانند: ارزش یابی از فضا و امکانات؛ ارزش یابی از شیوه های برخورد کارکنان موزه ها و بازدید کنندگان؛ ارزش یابی از شیوه های تدریس معلمان و مربیان؛ و نهایتا ارزش یابی از میزان رضامندی در دانش آموزان و میزان تأثیری که موضوعات آموزشی روی آن ها داشته است را در بر بگیرد.

یکی از محورهای اصلی ارزش یابی، توجه به تأثیر زیرنویس هایی است که برای بازدید کنندگان به ویژه دانش آموزان تهیه شده است.

روان شناسی رنگ؛ تأثیر نوع نوشتار؛ سطح دشواری و آسانی متن زیرنویس ها؛ ارتباط محتوای متن با نیاز بازدید کنندگان؛ شرایط و موقعیت های فیزیکی قرار گرفتن زیرنویس ها؛ و صدها متغیر دیگر می تواند در کیفیت تأثیرگذاری زیرنویس ها بر بازدید کنندگان نقش داشته باشد. از همین رو در فصل سوم این بخش، مطالبی از کتاب «برچسب نمایشگاه (Exhibit Lables) نقل می شود که آثار روان شناختی جاذبه های زیرنویسی را در موزه ها و نمایشگاه ها به نمایش می گذارد.