جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

خود را قبل از ورود در مجلس بررسى کن

زمان مطالعه: 3 دقیقه

بعضى اوقات پا بوى عرق مى‏دهد، این مذموم است در مجلس وارد شود بعضى اوقات اینطور است که مى‏بینیم جوانى، پیرمردى، وارد جلسه شد و جلسه را متعفن کرد، براى اینکه پایش بوى عرق مى‏دهد یا جورابش بو مى‏دهد، این با مسلمانى جور درنمى‏آید، اسلام، مسلمانى او را قبول ندارد. مى‏گوید: آقا وقتى وارد جلسه شدى معطر وارد مجلس شو، اگر معطر نیستى اقلاً کثیف وارد جلسه نشو، قرآن مى‏فرماید: «یا بَنی‏ آدَمَ خُذُوا زینَتَکُمْ عِنْدَ کُلِّ مَسْجِدٍ«(1)

و شاید به قول ما طلبه‏ها مسجد خصوصیت ندارد و از مسجد باید القاء

خصوصیت شود و اینکه معناى آیه این باشد که آقا وقتى مى‏خواهى وارد اجتماع شوى تمیز وارد اجتماع شو مواظب باش دهانت بو ندهد، عرق پایت افراد را اذیت نکند کسى که زیر بغل او بو مى‏دهد، پاى او بو مى‏دهد این فرد هر روز جورابش را بشوید، هر روز پایش را بشوید. استاد بزرگوار ما مرحوم آیةالله العظمى بروجردى (ره) بعضى اوقات به یک تناسبى مى‏فرمودند شخصیت به دست آوردن واجب نیست اما شخصیت را از دست دادن حرام است. این سخن یک مرجع تقلید است لذا بى‏توجهى به نظافت، به شخصیت شخص لطمه وارد مى‏سازد و این به عنوان ثانوى حرام است.

از فتاواى فقهاء نیز برمى‏آید چنانچه انسان کارى کند که خودش را در اجتماع کوچک کند حرام است، یعنى شما مسواک نکرده وارد جلسه شوید، دهانتان بو بدهد کسى بوى دهانتان را بشنود و متأذى شود و از مسلمانى بیزار گردد این کار حرام است، زیرا آن فرد که متأذى شود شخصیت شما پیش او کوبیده مى‏شود، شما به دست خود شخصیت خودتان را کوبیده‏اید و این کار به فتواى آقاى بروجردى (ره) حرام است. از نظر روایات هم همین است.

پیامبر اکرم (ص) رسمشان این بود وقتى مى‏خواستند از خانه بیرون بیایند در آینه نگاه مى‏کردند حتى اگر آیینه نبود در آب نگاه مى‏کردند. روایت مى‏نویسد عایشه یک وقتى مزاح مى‏کرد با پیامبر و مى‏گفت: یا رسول الله آخر مرد که نباید زینت کند، مى‏فرمود: مرد باید با نظافت از منزل بیرون بیاید براى اینکه وسیله غیبت مردم واقع نشود. هر فردى وقتى که از منزل بیرون مى‏آید و سر و لباسش به هم ریخته است و وسیله غیبت دیگران مى‏شود آنکه غیبت کرده گناه دارد به جهنم مى‏رود، اما تو هم شریک آن گناهى براى اینکه موجب شده‏اى او غیبت کند.

نظیف باشید، اسلام نظافت را خیلى دوست دارد، در روایات داریم پیامبر پول عطر خیلى مى‏داد و حتى در روایات داریم بعضى اوقات اصحاب مى‏فهمیدند که پیامبر اکرم (ص) از اینجا گذشته است براى اینکه او عطر مخصوصى مى‏زد. اسلام نمى‏گوید مثلاً لباس خارجى بپوش یا لباس گواردین درجه اول، اما مى‏گوید مستحب است لباس سفید بپوشى چون لباس سفید

پوشیدن شاید یک علتش این است چنانچه لباسش رنگین باشد یک ماه دو ماه هم اگر عوض نکند طورى نیست یعنى چرک آن معلوم نیست. اما اگر لباس سفید باشد، خوب نمى‏تواند بیشتر از یک هفته عوض نکند. لذا اسلام مى‏گوید لباس سفید بپوش: مستحب است لباس سفید بپوشى.

این غسل‏هاى مستحبى فراوانى که در ایام مختلف توصیه شده به همین خاطر است که ما تمیز باشیم در شب‏هاى ماه مبارک رمضان، شب‏هاى طاق مستحب است انسان غسل کند شب بیست و سوم غسل دارد، روز عاشورا غسل دارد، روز تاسوعا غسل دارد، روز عید غسل دارد، روزهایى که انسان مى‏خواهد وارد جامعه شود غسل دارد، ولو لباس از نظر قیمت پایین باشد، خیلى اهمیت ندارد، شخصیت هم به لباس پرقیمت نیست، اما شخصیت انسان به لباس تمیز است، همچنین بچه‏هایتان را مؤدب بار آورید و اول مؤدب از نظر کردار، با نظافت بار بیاورید، مواظب باشید بچه‏هایتان یک دفعه دستش آلوده نباشد و با آن دست آلوده غذا بخورد.


1) اعراف، 31.