جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روش هایی برای کمک به فرزندتان جهت در میان گذاشتن احساس ها

زمان مطالعه: 2 دقیقه

می توانید به فرزندان تان کمک کنید تا راه هایی سالم و سازنده برای در میان گذاشتن احساس ها یاد بگیرند.

احساس های خودتان را در میان بگذارید.

اهمیت چیزهایی را که می گویید و انجام می دهید به خاطر داشته باشید. به همان روشی که می خواهید فرزندتان احساس هایش را نشان دهد، احساس های خودتان را نشان دهید. اگر خوشحال هستید، لبخند بزنید و بگویید خوشحالید. اگر می خواهید فرزندتان بدون از کوره در رفتن خشمش را کنترل کند، به او نشان دهید که چگونه این کار را انجام دهد.

به احساس ها توجه کنید و درباره آنها حرف بزنید.

از احساس های فرزندتان آگاه باشید. به طور واضح نشان دهید که احساس ها را می بینید و درک می کنید: «من هم صدای آسمان غره را شنیدم. ترسناک به نظر می رسد.» در اینجا روش های دیگری برای نشان دادن درک احساس بچه ها ارائه می کنیم:

– از گوش کردن انعکاسی استفاده کنید: «احساس ناراحتی می کنی.» «پریشان به نظر می رسی.«

– بی همتا بودن فرزندتان را تصدیق کنید: «تو دوست داری در حین بازی با بلوک هایت، آواز بخوانی.«

– هر گونه شکاف در روابط تان را ترمیم کنید: برای مثال وقتی عصبانی شده اید، می توانید بگویید، «معذرت می خواهم که اینقدر عصبانی شدم. بیا درباره ی آن صحبت کنیم.«

– به فرزندتان کمک کنید تا متوجه شود که احساس سردرگمی، طبیعی است. ایرادی ندارد از دست کسی که دوستش داری عصبانی شوی. «گاهی وقت ها دوست داری با برادرت بازی کنی اما نه وقتی که کتک می زند.«

با فرزندتان بازی کنید. بازی این فرصت را به شما می دهد تا درباره احساس هایی صحبت کنید که ممکن است فرزندتان از آن ها

دوری کند. می توانید از عروسک های خیمه شب بازی، عروسک ها و حیوانات پشمالو استفاده کنید.

مادر بزرگ آنیکای(1) چهارساله مرد. مادرش خیلی غمگین بود. در طی چند هفته بعد، آنیکا بیشتر و بیشتر بدرفتاری می کرد. یک روز بعدازظهر پدر آنیکا از او خواست عروسک هایش را بیاورد تا با هم بازی کنند. او به آنیکا گفت، «نمی دانم عروسک تو مادر بزرگ داره.» آنیکا گفت، «مادر بزرگ عروسکم مرد.«

آنها وقتی با هم بازی می کردند، آنیکا به پدرش گفت که «عروسک» وقتی می بینه مادرش اینقدر گریه می کنه، ناراحت می شه. پدر همچنین متوجه شد که «عروسک» فکر می کنه مادرش او را فراموش کرده است. پدر از طریق بازی متوجه شد که آنیکا چه احساسی دارد. او می توانست به دخترش کمک کند که درباره آن صحبت کند و احساس های او را بفهمد.

محدودیت های مناسب تعیین کنید. حتی وقتی که ابراز همدلی و تفاهم می کنید، لازم است محدودیت هایی تعین کنید. «می دونم از اینکه الی(2) اسباب بازیت را شکست، عصبانی هستی. اما نباید دیگران را کتک بزنی. بیا اینجا بازی کن تا دیگر اینقدر عصبانی نباشی.«

وسایل آرامش در اختیار آنها قرار دهید. وابستگی به اشیاء از روش هایی است که نوزادان و بچه های خردسال از طریق آن از پس احساس های شان بر می آیند. آنها وقتی خسته هستند یا ترسیده اند ممکن است برای آرام کردن خودشان از یک حیوان پشمالو یا پتوی ویژه استفاده کنند. علاقه داشتن به عروسک، خرس عروسکی یا پتو در زمان حال ممکن است به کودک کمک کند تا بعدها به دیگران عشق بورزد.


1) Anika.

2) Eli.