جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سعادت و شقاوت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

»فَاتَّقُوا اللَّهَ مَا اسْتَطَعْتُمْ وَ اسْمَعُوا وَ أَطیعُوا وَ أَنْفِقُوا خَیْراً لِأَنْفُسِکُمْ وَ مَنْ یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُون‏»

»تغابن / 16«

سعادت و شقاوت محصول اعمال و اخلاق و عقاید انسان است، عقاید حقه، اخلاق حسنه، و اعمال صالحه موجب بوجود آمدن سعادت، و اعتقادات خلاف حقیقت، و سیئات اخلاقى، و اعمال زشت باعث شقاوت است.

سعاد ت به معناى خوشبختى در دنیا و آخرت، و شقاوت به معناى بدبختى و تیره‏روزى در دنیا و آخرت است.

رضاى حق و بهشت ابد ثمره سعادت، و دشمنى حق و عذاب دردناک همیشگى میوه تلخ شقاوت است.

این دو حقیقت، یعنى سعادت و شقاوت را واجب است خانواده‏هاى عزیز مسلمان و مؤمن به آن توجه داشته باشند.

زن و شوهر از ابتداى ازدواج باید به جذب عوامل سعادت و دفع علل شقاوت با کمک یکدیگر، اقدام کنند، تا خانه و محیط آن براى هر دو فضائى سالم، و براى فرزندانشان محیطى پاک باشد.

خانواده از ابتداى زندگى باید با ایمان، و انجام عمل صالح و آراستگى به

اخلاق، زمینه جذب رضاى حق و استحقاق ورود به بهشت الهى را فراهم کنند.

بحث سعادت و شقاوت در قرآن مجید و روایات، و علل هر دو برنامه به طور مفصل ذکر شده، و به تمام مردم هشدار داده شده، و که خود را از سعادت محروم، و دچار شقاوت ننمایند.

من به تناسب سخن در نظام خانواده و اینکه اهل خانه در زندگى با یکدیگر واجب است اصولى را مراعات کنند، و از مسائلى بپرهیزند، که سعادت آنها در گرو آنان است به دو مرحله حسنات و سیئات اخلاقى اشاره مى‏کنم، که بیشتر مورد نیاز خانواده‏هاست، و بحث ایمان و عمل را ارجاع به کتب مفصل مى‏دهم.

خانواده‏ها بخصوص خانواده‏هاى ایران اسلامى از نظر ایمان به خدا و قیامت، و قبول نبوت و ولایت، و انجام واجبات مثل نماز و روزه و حج و حقوق مالى و پرهیز از محرماتى چون خوردن حرام، و انجام شهواتى که خلاف انسانیت است، و مراعات محرم نامحرمى در حد قابل قبول هستند، بیشتر ضعف خانواده‏ها در عدم رعایت مسائل اخلاقى، و دورى از سیئات نفسى است، که تا جائى که لازم است به توضیح این دو مرحله قناعت مى‏کنم.