جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حقوق فرزندان بر پدر و مادر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

رسول حق صلى الله علیه و آله و سلم فرمود:

حق الولد على والده ان یعلمه الکتابة، و السباحة، و الرمایة، و ان لا یرزقه الا طیبا(1)

بر پدر لازم است به فرزندش نوشتن، شنا و تیراندازى تعلیم دهد، و جز روزى پاک و حلال به او ندهد.

البته در بعضى از این امور دخالت مستقیم و مباشرت لازم نیست، همین که پدر فرزندش را به مدرسه بفرستد، و به مراکز پاکى که شنا و تیراندازى یاد مى‏دهند حق او را رعایت کرده، در زمینه‏ى غذاى پاک و حلال وظیفه سنگین است، نسبت به این وظیفه به هر نحو ممکن باید دقت شود، که در دنیا و آخرت مشکلى پیش نیاید.

چه اندازه عالى بود، اگر در کنار تمام مدارس، باشگاه ورزشى، و مسجد وجود داشت، تا فرزندان مملکت، پس از درس، براى تعلیم گیرى شنا و تیراندازى به باشگاه، و سپس براى یادگیرى مسائل شرعى و عبادت به مسجد مى‏رفتند، تا به موازات رشد فکرى و بدنى به رشد روحى و تربیتى هم مى‏رسیدند.

کتابت یا به معناى اعم سواد، و شنا و تیراندازى، و حلال خورى چهار منبع

قدرت و نیرو براى فرزندان کشور است، که با مجهز شدن آنان به قواى عالى، از بسیارى از خطرات در امان مى‏مانند.

دنبال کردن این امور وقت جوانان و کودکان را پر مى‏کند، و در تعدیل نیروهاى باطنى آنان، و بخصوص شهوات و غرائزشان بسیار مؤثر است.

شیخ بهائى در کتاب مخلاة در رابطه با مال حلال از بزرگى بنام حسن، که ندانستم، منظورش کدام حسن است نقل مى‏کند، اگر گرده‏ى نان حلالى به دستم آید، آن را خشک مى‏کنم، سپس مى‏کوبم، و به صورت گرد نرمى درمى‏آورم. آنگاه آن را در جائى حفظ مى‏کنم، تا اگر مریضى که مرضش صعب العلاج است به من مراجعه کند، ذره‏اى از آن حلال خالص را به او بدهم، تا از بیمارى با خوردن آن ماده حلال برخیزد!


1) میزان الحکمة، ج 10، ص 720.