مىگویند اولین عضوى که از نوزاد کار خود را شروع مىکند گوش اوست، قرآن براى گوش جایگاه ویژهاى قائل شده.
گوش در همان لحظات اول ولادت مىشنود، و مغز شنیده را مىگیرد و در خود حفظ مىکند.
صدا در مشاعر طفل اثر مىگذارد، خانه باید از صداى ناباب و حرام، و آلوده پاک باشد، و گرنه کودک را از نظر فکرى و روانى آلوده مىکند.
شیوه رسول خدا و امامان معصوم اذان گفتن و اقامه در لحظات اول تولد، در
گوش راست و چپ نوزاد بود.
آواى توحید، نبوت، امامت، و زمزمه شتاب به سوى فلاح، و نماز باید گوش کودک را نوازش بدهد، تا زندگى و حیات را با این واقعیات شروع، و با آنها ختم کند، مسلمان به دنیا وارد گردد، و مسلمان از دنیا برود.
نگوئید یک روزه است، نمىفهمد، نمىبیند، شعورش نمىرسد، و قدرت گیرندگى ندارد، که همهى اینها را به صورتى نو، فعال، قوى، پر قدرت دارا مىباشد.
از استاد محیط طباطبائى که خدایش رحمت نماید، شنیدم: دخترى بیست و سه ساله، اهل امریکا، دچار بیمارى مغزى شد، او را عمل کردند، اوائل بهوش آمدن زمزمهوار سرودى مذهبى ولى با لهجه فرانسوى از او شنیده شد، پدر و مادر او غرق تعجب شدند، طبیب علت تعجب را پرسید، گفتند دختر ما یک کلمه فرانسه بلد نیست، کتاب به زبان فرانسه ندارد، دوست فرانسوى در زندگى او نیست، که ناگهان مادر آن دختر معما را حل کرد.
دخترم سه ماهه بود، تعدادى از فراریان فرانسوى جنگ دوم جهانى به امریکا آمدند، در میان آنان خانمى بود داراى شغل پرستارى، و متعصب در آئین کلیسا، در همسایگى ما منزل گرفت، گاهى به خانه ما مىآمد، کودک را به آغوش مىکشید، و براى آرام کردن او از گریه برایش زمزمه مىکرد، معلوم بود آنچه را زمزمه مىکند، رنگ مذهبى دارد، از آن روز، نقش این سرود در مغز بچه ماند، در 23 سالگى به وقت بهوش آمدن نقش سرود از مغز به زبان آمد، و بدون اختیار بر زبان جارى شد!
پس اذان و اقامه در لحظات اول تولد، و تلقین در دقائق اول مرگ بىاثر نیست، که گوش اولین عضوى است که به کار مىافتد، و آخرین عضوى است که از کار مىافتد!