جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

رعایت اراده و اختیار خود را بنمائید

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بعضى از مردان از آزادى خداداده، و اراده و اختیار خود چشم مى‏پوشند، و دربست در اختیار زنان خود قرار مى‏گیرند، و بعضى از زنان با تسخیر اراده و اختیار شوهر، حاکمیت بر زندگى را به دست مى‏گیرند، و مرکب حیات را به هر جا که خاطر خواه آنهاست مى‏رانند.

این نوع زندگى به طور اغلب به یک زندگى شیطانى تبدیل شده، و موجى از گناه و معصیت، و اسراف و تبذیر، و خواسته‏هاى نامشروع زندگى را پوشانده، و معنویت را فرارى داده، و خانه و خانواده را از اصول الهى و انسانى منحرف نموده است.

درصد بالائى از خانواده‏ها در این زمان دچار این بلاى خانمانسوز هستند، به جاى اینکه قیام زندگى بستگى به مرد داشته باشد، بستگى به زن دارد، به عوض اینکه شوهر باید شوهر زن باشد، زن شوهرى براى شوهر خود است، و خدا نکند مرد از خواسته زن هر چند نامشروع و خلاف خدا اطاعت نکند، آن زمان است که جنگ و دعوا شروع مى‏شود، و آتشى خانمانسوز با دست زن روشن مى‏گردد، و تا مرد تسلیم نشود، یا او را طلاق ندهد، آن آتش جهنمى فرو نمى‏نشیند.

على علیه‏السلام در رابطه با چنین مردان اختیار از دست داده، و ضعیف و زبون شده فرمود:

کل امرى‏ء تدبره امرأة فهو ملعون.

هر مردى اختیارش را به دست زن دهد ملعون است.

و فرمود:

من اطاع امرأته اکبه الله على وجهه فى النار قیل و ما تلک الطاعة قال تطلب الیه… الثیاب الرقاق فیجیبها.

آن مردى که دربست تسلیم زن شود، خداوند او را با روى به آتش جهنم درافکند، پرسیدند، چگونه، فرمود: لباس بدن‏نما از مرد بخواهد و او بپذیرد!

و درباره‏ى اینگونه زنان در زمانى که مردى از زن خود شکایت کرد، در حضور مردم خطبه‏اى بدین صورت ایراد فرمودند:

مردم به هیچ صورت از زن اطاعت نکنید، هیچ مال به دست او ندهید، تدبیر امور زندگى را به وى وامگذارید، اگر این طایفه اختیار خود باشند همه را دچار مهلکه مى‏کنند، سر از فرمان شوهر بپیچند، ما اینگونه یافتیم که این جماعت به هنگام نیاز، تقوا را رعایت نکنند، در برابر شهوت به سرعت از پاى درآیند، تا دوران پیرى به فکر زر و زیورند، و به وقت ناتوانى خودبین و مغرور و خودپسند، اگر گوشه‏اى از خواسته‏هاى آنان انجام نگیرد تمام لطف و محبت‏ها را نادیده گیرند، و شر و بدى را در گوشه خاطر جان دهند، بدون پروا تهمت زنند، از سرکشى و طغیان دست نکشند، و مدام بر سر راه شیطان نشینند(1)


1) وسائل، ج 20، ص 180، چاپ آل البیت.