علامهى مجلسى در احوالات حضرت زهرا علیهاالسلام در کتاب با ارزش بحار از قول حضرت صادق علیهالسلام روایت مىکند:
امیرالمؤمنین از زندگى مادى جز یکى دو دست لباس، یک شتر، یک شمشیر، و یک زره و چیزى نداشت، درآمد روزانه او از کار کردن در باغ و زمین کشاورزى دیگران تأمین مىشد، چون براى خواستگارى سیده زنان آفرینش به محضر رسول حق آمد، حضرت به او فرمود برخیز و زره را بفروش، زره را فروختم، پولش را در دامان رسول حق ریختم نه من گفتم چه مقدار است، و نه آن حضرت اندازهاش را از من پرسید.
مشتى از پولها را به بلال مرحمت کرد و فرمود با آن براى دخترم عطر تهیه کن، و قسمتى را به ابوبکر داد و فرمود لباس و اثاث منزل آماده نما، به عمار و جمعى از اصحاب فرمود او را در خرید لباس و اثاث خانه کمک کنید، آنچه خریده شد عبارت بود از:
1 – پیراهن: هفت درهم
2 – چارقد: چهار درهم
3 – چادر سیاه خیبرى
4 – یک تخت طناب پیچ
5 – یک جفت تشک که روکش آن کتان مصرى و داخل آن لیف خرما و پشم گوسپند بود. 6 – چهار بالش که روکشش چرم طائف و درونش پوشال بود.
7 – یک پرده پشمین.
8 – یک حصیر.
9 – آسیاى دستى.
10 – یک طشت مسى.
11 – یک مشک آب.
12 – یک قدح.
13 – یک دولچهى آب.
14 – یک آفتابه.
15 – یک خم سبز رنگ جهت نگهدارى آب یا مواد خوراکى
16 – چند کوزه سفالین.
وقتى تمام اجناس را نزد رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم آوردند زیر و رو کرد و فرمود: خداوند براى اهل بیت مبارک کند(1)
آن مرد خدا در نوشتارش نوشته: این اجناس مختصر جهاز دخترى بود که پدرش قدرت و محبوبیتى مافوق تصور داشت، و یارانش به جاى زر و سیم، جان و سر نثارش مىکردند، ولى نه دامادش را دچار غصهى قرض کرد، و نه بیت المال مسلمانان را که باید صرف مسکین و یتیم و مصالح عمومى شود، خرج خودنمائى و تجملات بیجا نمود، و نه سطح هزینه ازدواج را بالا برد، تا دیگران با الگو گرفتن از او در طول تاریخ دچار زحمت و رنج و محنت و غصه و اندوه شوند.
از همه مهمتر، آنقدر صفا و صمیمت و یکرنگى و پاکى در کار بود، که وقتى خودش را از تهیهى جهاز که وظیفهى اخلاقى او بود عاجز دید، و به داماد با کرامت پیشنهاد فروش زره داد، تا با قیمت آن جهاز و اثاث منزل تهیه کند، و این عمل را به
هیچ عنوان موجب سرافکندگى و آبرو ریزى خود ندانست، و داماد با کرامت هم آنقدر صفا و پاکى و سلامت و نورانیت داشت، که کمترین سخنى تحت این عنوان که جهاز به عهدهى پدر دختر است به زبان نیاورد، و خیال آن را هم بر دل پاک و الهى خود نگذراند.
نتیجهى این ازدواج یازده امام معصوم، و محصول این شجرهى طیبه از آن زمان تاکنون هزاران فقیه، دانشمند، حکیم، شاعر، عارف، عاشق حق، مرجع تقلید و انسانهاى مؤمن است، ازدواجى که از نظر برکت و برکات در تمام دوران هستى نمونه ندارد.
1) بحار، ج 43، ص 112 – 111.