در این طرح، بیش از 180 مقاله در پاسخ به فراخوان مربوط به تأثیر خانه های علم بر محیط پیرامونشان گردآوری شد. بیشتر این تحقیقات متوجه تأثیر خانه های علم بر افراد است؛ ولی هنوز هم انجام طرح های پژوهشی بلند مدت در این زمینه ضروری می نماید. برخی از تحقیقات جدید نشان می دهد که بازدید از خانه های علم علاقه ی فرد را به دانش افزایش داده و کنجکاوی برای دانستن را در زندگی آینده ی فرد بیشتر می کند. روش های جدید مطالعه ی بازدید کنندگان نشان می دهد که تقریبا همه ی بازدید کنندگان در بازدیدشان از خانه ی علم مطالبی می آموزند.
هنوز به تحقیقات بیشتری پیرامون تأثیر یک خانه ی علم بر جامعه ی خود و بر گروه های خاص و مورد نظر در آن جامعه نیاز است. با وجودی که خانه های علم طرح های مختلفی چون برنامه های مربوط به سالمندان، معلولین و جوانان بی کار در جامعه ی بومی خود را ارائه می کنند، اما تلاش اندکی در باره ی ارزیابی تأثیر اجتماعی این برنامه ها صورت گرفته است.
شمار تحقیقات مربوط به تأثیر اقتصادی خانه های علم اندک است؛ اما همین تحقیقات موجود و اندک نشان می دهد که توسعه ی اشتغال و درآمد توسط خانه های علم قابل ملاحظه اند. برای آگاهی بیشتر عموم از تأثیرات مثبت خانه های علم بر اشتغال زایی و کسب درآمد بیشتر در محیط پیرامونشان، به تحقیقات گسترده تری درباره ی تأثیرات اقتصادی این مراکز نیاز است.
با وجودی که اکثر خانه های علم خواهان تأثیر بر سیاست های دولت و بودجه ی آن هستند، اما بنا بر دلایلی از علنی کردن روش های موفقیت آمیز خود در این کار سر باز می زنند.
هر یک از خانه های علم روابط مشخصی با دولت دارند؛ اما شاید تمایل چندانی به سهیم کردن دیگران در راهبردهای کارساز در نفوذ مؤثر در دولت نداشته باشند. در آینده شاید بتوان از طریق بررسی تاریخچه ی برخی خانه های علم خاص، روش های موفقیت آمیزی را برای نحوه ی تأثیر گذاری سیاسی ارائه نمود.
نتایج حاصل از تحقیقات تأثیر خانه های علم به طور اخص برای خانه های علمی که درانجام این تحقیقات مشارکت دارند، مفید خواهد بود. با این حال چنان چه مراکز شرکت کننده در این طرح، دیگران را نیز در یافته های خود سهیم نمایند، نتایج این طرح مفید بوده و سایرین هم می توانند این یافته ها را در موارد خاص خانه ی علم خود به کار گیرند. به علاوه ارائه ی شیوه ی به کار رفته در این تحقیقات برای خانه های علم سودمند است؛ بنابراین با ترکیب نتایج چندین تحقیق مختلف می توان دستاورد غنی تری برای کلیه ی خانه های علم به ارمغان آورد.(1)
آن چه که در قالب یافته های پژوهشی مطرح گردید، نشان دهنده ی تأثیر مستقیم و پایدار خانه های علم بر نگرش جامعه نسبت به شاخه های مختلف علوم می باشد. تقویت نگرش علمی در دانش آموزان موجب می شود تا تفکر آن ها در فرایند بازبینی از پدیده های علمی شکل فعال و خلاق به خود گیرد. چگونگی شکل گیری اختراعات و اکتشافات علمی و روش های دست یابی دانشمندان مسائل به پژوهشی، ذهن دانش آموزان را به فراسوی آن چه که هست سوق می دهد. تا آن ها بتوانند نگاهی جدید به آموزه های مدرسه ای و پدیده های اطراف خود داشته باشند.
1) منبع پیشین، صص 9- 5.