جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عوامل بوجودآورنده ی هیجان در نوجوانان

زمان مطالعه: 2 دقیقه

عوامل بوجودآورنده ی هیجان در نوجوانان، عواملی مختلف اند. ولی تعدادی از مهم ترین آن ها عبارتند از:

1- اصل انتقال از کودکی به نوجوانی که در او موجب هیجان می شود.

2- استقلال طلبی که بر اثر میل به خودنمایی، گاه به طور اغراق آمیز، بر علیه حکومت والدین و قدرت های موجود در محیط، ابراز عصیان می کند.

3- تمایلات جنسی که گاه حالت تهاجمی را به او می بخشد تا موانع سر راه را بردارد.

4- بی اعتمادی به پدر و مادر به خاطر، تفکر غالب که والدین قصد دارند با نازپروری و مهرورزی او را محکومت و برده ی خویش کنند.

5- میل شدید به انجام کارهای مخصوص بزرگترها، بدون وانمود کردن به انجام امور تقلیدی از والدین.

6- کوشش برای جلب توجه دیگران از راه غیرمعقول و انجام کارهای خارق العاده.

7- بازپرسی از خود در مورد سئوالاتی از زندگی، مرگ، نقش او در

زندگی، راه های موفقیت، تلاش و کوشش کردن و نگرانی از آینده، همواره از مصادیقی است که نوجوان را دچار استرس و هیجان می کند.

8- میل به زناشویی و دانستنی های جنسی، پسران را از همسر داشتن، به هیجان می آورد و دختران نیز، در این بخش به گمان چگونه زن خوب بودن، مادر شدن، شاغل شدن، فرزنددار شدن و پرورش کودک را به عهده گرفتن، به هیجان می آورد.

9- خدمت سربازی نیز از جمله مسایلی است که پسران را دچار هیجان خواهد کرد. نوجوان فکر می کند که اگر برود، کشته خواهد شد و اگر نرود، کار پیدا نخواهد کرد. چگونه از پس قوانین خشک نظامی گری، برخواهد آمد. در حالی که از اطاعت عزیزترین کسانش، یعنی والدین، سر بازمی زد.

10- احساس گناه در نوجوان بدلیل نارس بودن روان او در قیاس با جسمش، در هنگام ارتکاب به فعالیت های جنسی، استعمال الکل، دروغ یا دزدی، باعث بوجود آمدن هیجان می گردد.

11- ابتلا به استمنا در پسران و استشها در دختران که باعث نابسامانی روحی و روانی و احساس عدم کفایت و خجالت و در نهایت، عزلت و گوشه نشینی خواهد شد.

12- عادت ماهانه (قاعدگی) در دختران نیز به دلیل بی تجربگی و بی اطلاعی، نتیجه اش، هیجانی است که گاه به علت ترس و حیرت است.

13- حساسیت و زودرنجی زیاد در نوجوانان نیز، از دیگر عوامل هیجان آور است. خواه عامل آن واقعی یا غیرواقعی باشد.