جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شکوفائى استعداد

زمان مطالعه: 2 دقیقه

دختر و پسر هنگامى که بر اساس فطرت و طبیعت، و به پیروى از دستور حق و روش انبیاء الهى ازدواج کردند، و از پرتگاه عذاب الهى، و شرارت باطن، و بند خطرناک شیطان، و دچار شدن به لنعت خدا، که همه و همه از اوصاف مرد و زن عزب است نجات پیدا کردند، و در سایه ازدواج به آرامش فکرى، و امنیت باطنى دست یافتند، و بر مشکلات ناشى از عزب بودن فائق آمدند، و از دردسر تنها زیستن شفا گرفتند، و به محیطى الهى و ملکوتى رسیدند، و زمینه تفکر صحیح و آینده‏نگرى براى آنان فراهم شد، و طغیان شهوات و غرائز فرو نشست، بدون تردید راه براى شکوفائى استعدادهاى نفهته در باطن باز مى‏شود، و بر درخت زندگى محصولات و ثمرات و نتائج عالى مى‏نشیند.

بسیارى از رجال دانش، و مردان بزرگ، و دانشمندان و علماى اسلامى را،

صفحات تاریخ نشان مى‏دهد که پس از ازدواج راه صد ساله را یک شبه طى کردند، و در سایه ازدواج که موجب آرامش و امنیت خاطر آنان گردید به مقامات بلند و بزرگى از علم و دانش رسیدند، و در علم و تقوا، و پاکى و کرامت و خدمت و عبادت زبانزد خاص و عام شدند.

در کتاب زندگانى آیت الله بروجردى در صفحه‏ى 95 مى‏خوانیم: در سال 1314 که بیست و دو بهار عمر را پشت سر مى‏گذاشت، پدرش نامه‏اى به وى نوشت، و او را به بروجرد احضار کرد، او گمان مى‏کرد پدرش مى‏خواهد او را براى ادامه‏ى تحصیل به نجف اشرف که بزرگترین حوزه‏ى علمیه شیعه بود بفرستد، ولى پس از ورود و دیدار پدر و بستگان، مشاهده مى‏کند که به عکس انتظار وى، مقدمات ازدواج و تأهلش را فراهم کرده‏اند.

از این پیش‏آمد اندوهگین مى‏شود، و چون پدرش متوجه مى‏گردد و علت اندوه و تأثر او را مى‏پرسد مى‏گوید: من با خاطر آسوده و جدیت بسیار سرگرم کسب علم بودم، ولى اکنون بیم آن دارم که تأهل میان من و مقصودم حائل گردد، ومرا از تعقیب مقصود و نیل به هدف باز دارد.

پدر به وى مى‏گوید: فرزند این را بدان که اگر به دستور پدرت رفتار کنى امید است که خداوند به تو توفیق دهد تا بتوانى به ترقیات مهمى که در نظر دارى نائل شوى، احتمال این را هم بده که اگر ترتیب اثر به این آرزوى پدر ندهى، با همه جدیتى که در تحصیل دارى بجائى نرسى!!

گفته پدر تأثیر بسزائى در وى مى‏بخشد و او را از هر گونه تردید بیرون مى‏آورد و سرانجام پس از ازدواج و اندکى توقف مجددا به اصفهان برگشته پنج سال دیگر به تحصیل و تدریس و علوم و فنون مختلفه اهتمام مى‏ورزد.

همسر وفادار و هم‏کفو او در اصفهان آنچنان وسائل راحت و آرامش و امنیت آن مرد بزرگ را فراهم مى‏آورد، و به عنوان یارى مهربان، معاونى شفیق، خدمتگزارى

متین، دلسوزى مهربان، زمینه‏ى انواع ترقیات شوهر گرانمایه‏اش را تحقق مى‏دهد، که در آن پنج سالى که در اصفهان با آن زن با کرامت مى‏زیست از علوم و فنون متداول بهره‏ها گرفت، و چنان با نشاط و پشتکار مشغول تحصیل بوده که بعضى شبها تا سپیده دم سرگرم مطالعه بوده است، بطورى که خود آن بزرگ مرد بارها مى‏فرمود، در مواقع بیکارى به حفظ قرآن مجید همت مى‏گماشت و در نتیجه توانست در عرض مدتى که در اصفهان بود از اول تا آخر سوره برائت را حفظ کند، و تا آخر عمر نیز آن را از حفظ داشت و پیوسته به حفظ و قرائت و مداومت آن اهتمام مى‏ورزید!

مرحوم علامه طباطبائى صاحب تفسیر قیم المیزان، قسمتى از کمالات و ترقیقات علمى و معنوى خود را مرهون همسر با کرامت خویش مى‏دانستند.

آرى ازدواج علت آرامش و امنیت، و زمینه تحقق کمالات، و شکوفائى استعدادهاست.