این نکته فراموش نشود که ما طرفدار منع تکثیر نسل و فرزند نیستیم و هم چون برخی از غربیان نمی اندیشیم که مدعی اند کودک اگر یکی باشد خوب، اگر دو تا باشد قابل تحمل و اگر از دو بگذرد فاجعه است. در متون و آثار اسلامی
برمی آید که خانواده کثیرالاولاد خانواده با برکتی است و حتی در انتخاب همسر سفارش شده است به دنبال زنی بروند که خانواده های زیاد و کثیرالاولاد باشند.
ولی به این امر هم باید توجه شود کثرت فرزند خوبست به شرطی که والدین در رابطه با امر تغذیه، بهداشت، حمایت، انضباط، پوشش آنها بتوانند عنایتی داشته و افزایش ها تحت کنترل باشد. امکانات وقتی و اقتصادی و فرصت و حال و حوصله تربیت را هم باید در نظر آورند. نمی گوئیم فرزند را زیاد نکنند بلکه می گوئیم بر تعداد آنها بیفزایند ولی بدان شرط که خانواده را چون بوستانی در نظر آورند که یک نهالهایش تحت مراقبت، آب رسانی، و حفظ آن از خطر هجوم علفهای هرز است. والدین فرزندان خود را زیاد کنند ولی به امر تربیت و اخلاق آنها هم برسند و بدانند رسول خدا (ص) به هنگامی به کثرت نسل افتخار خواهد کرد که آنها افرادی تربیت شده و در طریق خیر و تعاون و مایه رونق و انسانیت باشند.