در هر یک از محله های واقع در شهرها سازمان هایی تحت عنوان «کودوموکای» که به معنی انجمن کودکان است تأسیس گردیده اند که اعضای آنها را دانش آموزان دبستان ها تشکیل می دهند. در این انجمن ها دانش آموزان سنین مختلف ساعات فراغت خودرا به ورزش، بازی، خدمات اجتماعی و فراگیری آداب و رسوم اجتماعی می گذرانند. این گونه انجمن ها توسط داوطلبانی از بین اهالی محل و یا مادران دانش آموزان اداره می شود.
در ژاپن همچنین 15 سازمان دیگر نظیر صلیب سرخ، پیشاهنگی، y. m. c. a وغیره جهت فعالیت های فراآموزشی کودکان وجود دارد که وظیفه اصلی آنها پرورش اخلاقیات نوجوانان است.
به علت توسعه شهرنشینی، پدیده های جدیدی در زندگی کودکان امروزی در شرف تکوین است. مثلا همه روزه تعداد بیشتری از خانم ها به کار مشغول می شوند تا بدین وسیله بودجه خانواده تنظیم شود.
همچنین تعداد خانواده هایی هم که از هم پاشیده می شوند رو به افزایش است. به علت این پدیده های اجتماعی در ژاپن، دولت های محلی (نظیر شهرداری ها) و نیز بخش خصوصی مبادرت به تأسیس مؤسساتی جهت مراقبت از کودکانی که مادرانشان به کار مشغولند کرده اند تا بدین وسیله دانش آموزان پس از گذراندن ساعات تحصیل روزانه در دبستان، ساعاتی را در این مراکز بگذرانند. در این گونه نهادهای آموزشی دانش آموزان با فعالیت های گروهی، سرگرمی، ونیز آشنایی با آداب زندگی و مراسم اجتماعی اوقات خود را می گذرانند. معمولا این گونه مراکز از ساعات 1 الی 5 بعدازظهر دائر است.
معهذا و علی رغم فراهم کردن این گونه امکانات، در بررسی هایی که به عمل آمده اغلب کودکان این گونه مراکز اظهار داشته اند که ترجیح می دهند ساعات فراغت (پس از ساعات تحصیل در مدرسه) خود را در خانواده و با والدین خود بگذرانند.
به طور خلاصه، کلیه تغییراتی که در طی دهه های اخیر در محیط زندگی کودکان بوقوع پیوسته باعث گردیده که دانش آموزان فعلی ژاپن از جدیت و حس تشریک مساعی و خلاقیت کمتری نسبت دانش آموزان سابق ژاپن برخوردار باشند. از طرف دیگر تحقیقات به عمل آمده حاکی از آن است که محتوای آموزش اخلاقیات تنها به صورت یک «دانش» به دانش آموزان ارائه می گردد و بکارگیری این «دانش» و یا ایجاد تمایل به کاربرد آنها در نحوه رفتار کودکان با مشکلاتی مواجه است و لذا مسئولین آموزشی کشور در جهت رفع این نقیصه تلاش می کنند.