و بالاخره کودکی که در محیط خانواده تبعیض می بیند این امر می تواند زمینه ای برای پرورش جرم و بزه در آنان باشد. چنین افرادی درصدد صدمه وارد آمدن بر دیگرانند تا بدان وسیله خواسته درونی خود را
تشفی بخشند. چون جاهلند و کم تجربه نمی توانند حساب هر کس را با خود او تصفیه نمایند و به همین نظر دود انتقام او به چشم دیگران هم می رود.
گاهی اینان عکس العمل های شدید نسبت به فرد مبغوض خود نشان می دهند. مثلا دیده شده که چشم فرزند خردسال را کور کرده و بر او صدماتی غیر قابل جبران وارد آورده اند و این هشداری برای مراقبت بیشتر والدین از کودکان مورد حسادت است.
تبعیض کودکان را به فساد می کشاند، ترجیح یکی بر دیگری سبب تحقیر اوست و تحقیر و احساس حقارت خود سرمنشأ بسیاری از نابسامانیهاست. تبعیض فرد مهر دیده افراطی را لوس می کند، جسارت آن دیگری را برمی انگیزاند و ناراحتش می سازد. در کل شخصیت آنها به وضعی ناجور و نامتعادل است تا حدی که نمی تواند خود را در سلک شرافتمندان نگاه داشته و از افراد عادی جامعه باشد. اینان خود را در رفتار نابهنجار خود محقق می دانند و به همین جهت هر عملی را که انجام می دهند با اینکه خلاف و نارواست مشروع قلمداد می نمایند.