این گروه از تمرین ها شامل، تمرین های گام برداشتن، تمرین های زمینی، و تمرین های حفظ تعادل می باشند. این سه گروه تمرین و فعالیت بدنی برای تقویت مهارت های حرکتی ماهیچه های دست ها و پاها طراحی شده اند. والدین و مربیان می توانند کودک را تشویق کنند تا با انجام دادن حرکت ها و تمرین های زیر، تسلط بیشتری بر حرکت ماهیچه های بزرگ بدن خود داشته باشد:
1. راه رفتن روی خط. والدین می توانند چند متر نخ کاموا، یا روبانی رنگی را روی زمین به صورت خطی صاف، یا خمیده قرار دهند و از فرزندشان بخواهند که سعی کند روی آن راه برود. پس از این که کودک
توانست به سمت جلو گام بردارد، از او بخواهند که همان مسیر را عقب عقب برگردد. در مرحله ی سوم، از کودک بخواهند که پای راست خود سمت راست روبان، و پای چپ خود را سمت چپ روبان بگذارد و به پیش برود. در مرحله ی چهارم، از کودک بخواهند که پای راستش را سمت چپ روبان، و پای چپش را سمت راست روبان بگذارد و سعی کند ضربدری راه برود.
2. راه رفتن مثل حیوانات مختلف. کودک با تقلید از راه رفتن حیوانات گوناگون، در حقیقت سعی می کند که شیوه ی حرکت کردن آنها را یاد بگیرد. برای مثال، خزیدن مثل مار و تمساح، جهیدن مثل خرگوش، کج کج راه رفتن مثل خرچنگ، گشاد گشاد راه رفتن مثل، اردک، بال زدن مثل، پرندگان، چهار دست وپا رفتن مثل فیل، و یورتمه رفتن مثل اسب.
3. راه رفتن روی نشانه ها. والدین و مربیان می توانند برای تمرین گام برداشتن صحیح، تعدادی دایره ی مقوایی رنگی، به دو رنگ مثل سبز و زرد، تهیه کنند و آنها را به فاصله ی یک گام متوسط، به صورت یکی در میان، روی زمین قرار دهند. آن گاه از کودک بخواهند که پای راست خود را روی دایره های سبز، و پای چپ خود را روی دایره های زرد بگذارد و مسیر را به جلو پیش برود.
4. عبور کردن از روی خطوط. والدین و مربیان می توانند با استفاده از مقداری طناب، یا روبان رنگی، طرحی از یک نردبان روی زمین رسم کنند و از کودک بخواهند که ابتدا سعی کند گام هایش را از وسط پله های نردبان طنابی بردارد و به جلو برود. سپس یکی یکی به عقب برگردد. آن گاه یکی در میان، از بین آنها بپرد. حتی می توانند از کودک بخواهند که سعی کند با چشم بسته نردبان فرضی را طی کند.
5. حرکت دادن دست ها و پاها. برای انجام این حرکت، کودک باید به پشت روی زمین بخوابد و دست ها و پاهای خود را مطابق خواسته ی والدین یا مربی خود حرکت دهد. برای مثال، هنگامی که مادر به او می گوید: «دست راستت را بالا ببر، » کودک باید دست راستش را بالا ببرد، یا هنگامی که مادر می گوید: «دست چپ و پای راستت را بالا ببر«، او باید همین کار را انجام دهد.
6. سینه خیز رفتن، چهاردست وپا رفتن و خزیدن. والدین و مربیان می توانند با قرار دادن چند مانع ساده در فاصله های مختلف از کودک بخواهند که به صورت سینه خیز، چهاردست وپا، و خزیدن از بین آنها رد شود. انجام این حرکت ها برای تسلط هر چه بیشتر کودک بر ماهیچه ها و اندام های مختلف حرکتی بدنش تنظیم شده است.
7. تمرین های حفظ تعادل. برای انجام این تمرین ها، تخته ای به طول سه متر، عرض 20 سانتی متر و ضخامت 5 سانتی متر لازم است. والدین، یا مربیان این تخته را روی زمین قرار می دهند و از کودک می خواهند: برای مرحله ی اول، به آرامی روی آن راه برود. در مرحله ی دوم، از او می خواهند در حالی که تعادل خود را حفظ می کند، عقب عقب راه برود. در مرحله ی سوم، از کودک می خواهند که گام هایش را دو طرف تخته بگذارد و به صورت متقاطع گام بردارد، یعنی پای چپش را سمت راست تخته، و پای راستش را سمت چپ تخته بگذارد. در مرحله ی چهارم، از کودک می خواهند که کتابی را روی سرش نگه دارد و آن گاه سعی کند با حفظ کردن تعادل خود، طوری که کتاب نیفتد، راه برود. در مرحله ی پنجم، از کودک می خواهند که بکوشد با چشم بسته
روی تخته راه برود. این تمرین ها را می توان با توجه به توانایی، مهارت و تسلط کودک بر حفظ تعادل خود به صورت های گوناگونی ادامه داد.
8. لی لی رفتن. لی لی رفتن موجب تقویت ماهیچه های پاها و حفظ تعادل بدن می شود. در این تمرین از کودک می خواهند که ابتدا با پای راست خود، و سپس با پای چپ خود لی لی برود. آن گاه از او می خواهند که سه گام با پای راست، و سه گام با پای چپ خود لی لی برود. به عبارتی پای خود را تغییر دهد.