جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر کودکان با تشویق زندگى کنند، اعتماد به نفس را مى‏آموزند

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

ریشه‏ى واژه‏ى تشویق، «دل دادن» است. وقتى ما از صمیم قلب کودکانمان را تشویق مى‏کنیم، به آنان شهامت مى‏بخشیم. این وظیفه‏ى ما است که آنان را، وقتى در حال بهبود بخشیدن به مهارت‏ها و اعتماد به نفسى هستند که به آن نیاز دارند تا روى پاى خود بایستند، کمک و پشتیبانى کنیم. این موضوع که چه زمانى قدم به جلو بگذاریم و چه وقت در کنارى بایستیم، کى تشویق کنیم و چه زمان به انتقادى سازنده دست بزنیم، موضوعى بسیار حساس و دانستن آن هنر است نه علم.

کودکان ما به پشتیبانى ما نیاز دارند؛ اما آنان همچنین به ارزیابى صادقانه‏ى پیشرفتشان در حین کار براى بهبود و پالودن مهارت‏هاى بسیارشان نیازمندند. آنان، براى حرکت کردن و ادامه دادن این راه و نیز وقتى که دچار عقب ماندگى مى‏شوند، نیازمند حمایت ما هستند. آنان به ما احتیاج دارند تا براى از میان برداشتن محدودیت‏ها و وسعت بخشیدن به افق دیدشان مورد تشویق قرار گیرند و وادارشان سازیم بهتر از آنچه مى‏پنداشتند مى‏توانند، عمل کنند. در این زمان آنان باید بدانند حتى اگر

دچار شکست شوند، باز هم ما در کنارشان هستیم.

براى به انجام رساندن همه‏ى اینها، ما باید به نیازها، استعدادها و تمایلات ویژه‏ى هر کودک توجه دقیق داشته باشیم. تشخیص تفاوت‏هاى فردى کودکان – این کودک با ناامیدى یا آشفتگى‏ها چگونه برخورد مى‏کند، آن یکى چقدر خوب قادر به دنبال کردن کار در یک برنامه است. کدام کودک بیشتر به کمک و راهنمایى نیاز دارد و کدام یک به طور مستقل بهتر کار مى‏کند – کلیدى است براى تشخیص درست چگونگى راهنمایى واقعى و مؤثر براى اینکه در راه رسیدن به هدفهایشان به خوبى تلاش کنند.