جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اهمیت دوران کودکی

زمان مطالعه: 2 دقیقه

گفتیم که دوران کودکی دوران شکل پذیری و تکون شخصیت است پایه هائی که در این مرحله از زندگی برای کودک گذارده می شود می تواند بنائی از انسانیت و اخلاق بسازد که تا ثریا کج میرود و یا هم چنان راست و استوار کودک را به سرمنزل مقصود می رساند.

این دوره از حیات مخصوصا 7 سال اول و به ویژه پنج سال اول زندگی دورانی سرنوشت ساز است زیرا بر اساس تعبیرات اسلامی آموزش های آن کالنقش فی الحجر است، تعلیمات آن چون روح در جان و کالبد و خون کودک می دود، شکل دادن شخصیت او چون کار حجاری و مجسمه سازی است. ذهن کودک را چون لوحه ای سفید در نظر گرفته اند که فقط قلم تجربه والدین بر روی آن چیزی می نگارد و او با وسایل و ابزاری پرورش می یابد که شما در اختیارش می گذارید.

ریشه بسیاری از اعمال خیر و یا شقاوت آمیز فرد مربوط به دوران کودکی ناشی از بدآموزی ها، سهل انگاری ها و موضعگیری های غلط والدین است. مشاجرات و ناسازگاری والدین در این مرحله، درگیری ها و اختلافات بدرفتاری ها، جدائی های آنان برای کودک درس آموز است.

سالهای اولیه زندگی از مهمترین دوران ها و اثر آن تا پایان عمر است مفاهیم اولیه زندگی، اطلاعات و معلومات کودک در این دوره، همانند بذرهائی هستند که در ذهن کودک کاشته شده و بعدها به صورت نهال درآمده و رشد می کند و میوه و ثمره ای تلخ یا شیرین از خود برجای می گذارد و این ها همه در شکل گیری زندگی طفل و تعیین سرنوشت او مؤثر است.

سالهای اولیه زندگی مهمترین دوره و مرحله برای پرورش استعداد شرافت و یا بزهکاری است. تمام صفات و عاداتی که در این مرحله اخذ می شوند همانهائی هستند که در بزرگسالی مورد استفاده قرار می گیرند و سلامت یا انحراف دوران طفولیت مقدمه ای برای دوران بزرگسالی کودک است به ویژه در آنچه که به عواطف او مربوط می شود.