جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اعتماد یا ایمان به خود

زمان مطالعه: 2 دقیقه

بچه‏هاى ما براى اینکه متکى به خود بار بیایند، باید به خود و برداشت خود از جهان ایمان داشته باشند. اگر آنان به خویش یا تصمیم‏هاى خود اعتماد نداشته باشند، به سختى مى‏توانند با اتکاى به خود و جسورانه زندگى کنند. یکى از راه‏هایى که ما مى‏توانیم به آنان یارى دهیم تا این‏

ایمان را تقویت کنند، این است که خود ما به آنها ایمان داشته باشیم.

اندرو، که ده سال دارد، از اردوى دریایى به خانه تلفن مى‏زند و از یکى از هم کابین‏هاى خود گله مى‏کند: «اون از من خواست که در قایقرانى با هم باشیم؛ اما وقتى به دریاچه رسیدم، اون با یک نفر دیگه قرار گذاشته بود. بعد هم کارد ارتشى منو ازم قرض گرفت و اونو پس نداد. اون به من مى‏گه وقتى مى‏دوم شبیه اردک مى‏شم.«

پدر، به حرف‏هاى پسرش که در حدود 250 کیلومتر از او دور است، با توجه کامل گوش مى‏کند و دلش مى‏خواهد بتواند به سرعت خود را به او برساند و با مدیر اردو گفت و گو کند. ولى به جاى این کار نفسی عمیق مى‏کشد و از پسرش مى‏پرسد: «خوب تو چه کار کردى؟«

اندرو پاسخ مى‏دهد: «خب، من در قایقرانى با یکى دیگه از بچه‏ها پارو زدم و گمان مى‏کنم اگه شبیه اردکم اشکالى نداره، چون به خاطر سرعتم در مسابقه سوم شدم.«

»آفرین به تو!«

اندرو ادامه مى‏دهد: «حالا هم مى‏خوام برم بهش بگم که باید چاقوى منو پس بده، چون براى راهپیمایى بزرگ لازمش دارم و اگه به حرفم گوش نده، به مشاورم خواهم گفت.«

پدر او را مطمئن مى‏سازد: «کار درستى مى‏کنى پسرم.«

اندرو به قضاوت خود درباره‏ى اینکه رفتار هم کابینى او پذیرفتنى نیست‏

اعتماد داشت و نیز بر این بارو بود که خود مى‏تواند از عهده‏ى مشکلاتش برآید. مثالى که آورده شد شاید بدیهى به نظر برسد؛ ولى هستند کودکانى که این مسائل را نادیده مى‏گیرند، زیرا احساس امنیت و شهامت درونى لازم براى مقابله با آن را ندارند. پدر اندرو هم، با اعتماد به اینکه خود او از عهده‏ى حل مشکلاتش برمى‏آید، ایمان خود را به فرزندش نشان داد.

ما مى‏خواهیم فرزندانمان به خود و دیگران ایمانى بنیادى داشته باشند. ما امیدواریم آنان از آدم‏هاى دیگر انتظارات مثبت داشته باشند؛ اما زمانى که رفتارشان نپذیرفتنى است، آن را تشخیص دهند. ما همچنین امیدواریم آنان در روابط خود اعتماد کردنى باشند و به قول‏هایى که مى‏دهند عمل کنند.