جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اراده حق در عطا کردن فرزند

زمان مطالعه: 3 دقیقه

قال رسول الله صلى الله علیه و آله و سلم: نعم الولد البنات، ملطفات، مجهزات، مؤنسات، مبارکات، مفلیات«.

»فروع کافى، ج 6، ص 5«

وجود مقدس حق فعال ما یشاء، مالک آسمانها و زمین، علیم و قدیر، حکیم و عادل، و رحمان و رحیم است.

تصمیم و اراده او نسبت به بندگان عین لطف، و محض محبت، و جلوه‏ى عشق و رحمت، و تجلى کرامت و حسن انتخاب است.

او هر چه را براى بنده‏اش بخواهد به مصلحت دنیا و آخرت عبد است، و عبد نسبت به حکمت و عدالت و رحمت و اراده او باید تسلیم باشد، که این حالت تسلیم بالاترین عبادت باطن، و از اخلاق انبیاء و اولیاء، و نشانه عشق و معرفت عاشقان و عارفان به حضرت اوست.

آن را که عقیم قرار داده، به کسى که دختر مى‏دهد، به آنکه پسر عنایت مى‏فرماید، در دامن مادرى که دو قلوئى از پسر و دختر مى‏گذارد، همه و همه عین رحمت و لطف، و جوشش عشق او به بندگان است.

لِلَّهِ مُلْکُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ یَخْلُقُ ما یَشاءُ یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ إِناثاً وَ یَهَبُ لِمَنْ یَشاءُ الذُّکُور، أَوْ یُزَوِّجُهُمْ ذُکْراناً وَ إِناثاً وَ یَجْعَلُ مَنْ یَشاءُ عَقیماً إِنَّهُ عَلیمٌ قَدیر(1)

پادشاهى و ملک آسمانها و زمین تنها و تنها براى خدا است، هر چه بخواهد مى‏آفریند، به هر که بخواهد دختر، و به هر که بخواهد پسر مى‏بخشد، یا در یک رحم دو فرزند یکى پسر و یکى دختر قرار مى‏دهد، و هر که را بخواهد عقیم و نازا مى‏گذارد، همانا خداوند دانا و تواناست.

بر اساس این آیه شریفه فرزند دختر، جلوه سلطنت و پادشاهى، تجلى اراده او در آفرینش، و نور دانائى و توانائى او نسبت به انسان است.

دانش و قدرت، فعل و اراده، حکومت و مالکیت او اقتضا کرده که پدر و مادرى داراى دختر شوید.

چهره درهم کشیدن نسبت به تولد دختر، چهره درهم کشیدن نسبت به الوهیت، مالکیت، خلقت، انتخاب و دانائى و توانائى حضرت اوست، که گناهى بزرگ، و حالتى احمقانه، و برنامه‏اى بدور از منطق و حکمت است.

طفل اگر بمیرد به فرموده‏ى امام صادق علیه‏السلام، در جهان برزخ به ابراهیم و ساره سپرده مى‏شود، تا در دامن آنان تربیت شود، و براى آخرت پدر و مادر ذخیره گردد.

شهید در مسکن الفؤاد نقل مى‏کند که امام ششم علیه‏السلام فرمود صبر بر مرگ طفل و دورى از جزع و فزع ثوابش بیشتر از آن است که طفل زنده مى‏ماند و در رکاب حضرت قائم (عج) در حال جهاد در راه خدا شهید مى‏شد.

حضرت حسین علیه‏السلام شش ماهه شهید خود را به خیمه برگرداند، و در آغوش خواهرش زینب نهاد، و خود روى خاک نشست و عرضه داشت الهى این شهید شش ماهه را ذخیره روز آخرت من قرار بده.

جائى که طفل مرده به این اندازه براى انسان قیمت داشته باشد کودک بجا مانده و بزرگ شده، در حالى که تربیت و وقار و ادب و ایمانش، نتیجه‏ى زحمات سنگین

پدر و مادر است براى انسان چه اندازه قیمت دارد؟ دختر یا پسر هیچ فرقى نمى‏کند، منظور اولاد انسان است.

به فرموده قرآن مجید در سوره‏ى انفال آیه‏ى 28: فرزندان انسان براى انسان آزمایش حقند، اگر انسان در برابر این آزمایش و ابتلا سرفراز بیرون آید، به این معنا که بوجود او خوشنود و راضى باشد، در تعلیم و تربیت دینى او بکوشد، وسائل ازدواجش را در قدرت فراهم کند، احترام او را پاس بدارد، در بزرگداشت وجود او و حق او اقدام نماید، به اجرى عظیم، و ثوابى فوق‏العاده رسیده.

مگر قرآن مجید نفرموده:

المال و البنون زینة الحیوة و الدنیا و الباقیات و الصالحات خیر عند ربک ثوابا و خیر املا(2)

مال و فرزندان زیب و زینت زندگى دنیایند، حرکات شایسته‏اى که دوام و بقا دارد، نزد خداوندت بسى بهتر و عاقبت آن نیکوتر است.

کسى که براى تربیت فرزند خود زحمت مى‏کشد، و او را آشناى با حق و با انبیاء و با ولایت و با قرآن بار مى‏آورد، باقیات صالحاتى است که در بین تمام برنامه‏هایش نظیر ندارد، و همین است که نزد خداوند بهتر و عاقبتش براى انسان نیکوتر است.

مگر مریم کبرى، خدیجه‏ى بزرگوار، آسیه با کرامت، فاطمه زهرا علیهاالسلام و زینب کبرى براى پدران خود بهترین باقیات صالحات نیستند؟

چرا کسى از دختردار شدن کسل شود؟ مگر فرزندى که در رحم مادر قرار دارد به اراده کسى جز خدا دختر مى‏شود، دختر شدن فرزند در رحم عین لطف و رحمت حق و عنایت و مرحمت اوست، باید تسلیم اراده و لطف او بود، و بر نعمت وجود دختر تا پایان عمر با تمام وجود به شکر و سپاس برخاست.

به این واقعیت حتما توجه کنید: رسول حق داراى چند پسر به نام قاسم، طیب، طاهر، و ابراهیم شد، گر چه هیچ کدام زنده نماندند، ولى به خاطر پسردار شدن، از جانب خداوند تبریک و تهنیت به او داده نشد، و آیه‏اى هم در قرآن مجید به این سبب نازل نشد، ولى وقتى دخترى چون فاطمه در رحم پاک خدیجه تکون پیدا کرد، سوره‏ى کوثر نازل شد، و بشارت خیر کثیر، و نیکى دائم به او داده شد!!


1) شورى / 50 – 49.

2) کهف / 46.