اینکه کودک در این مرحله چه چیزهائی باید بیاموزد پاسخ این است همه
چیزهائی که به نحوی برای زندگی حال و آینده مفید و در سازندگی و رشد او مؤثر است و این امر شامل آموزشهای مربوط به شناخت اشیاء و پدیده ها، آگاهی از آداب و رسوم مربوط به معاشرت ها و موضعگیری ها، و آمد و شدها، زمینه هائی برای کسب استقلال در خواب و استراحت و لباس پوشیدن، تعالیم مذهبی، زمینه هائی برای دفاع از خود و حیثیت خود و. . . .
این آموزش ها صورت رسمی و قانونی ندارند و اگر اهمالی در آموزش پدید آید کودک شما مورد بازخواست و تنبیه و تشدد نیست. هم چنین میزان آموزش ها باید به حدی باشد که برای کودک خستگی و سرخوردگی پدید نیاورد و بر رنج فکری او نیفزاید. ولی باید به صورت مستمر، در قالب داستانها، بازی ها و معاشرتها باشد و این خود شیوه ای است با ارزش بدون اینکه سبب رنج و خستگی شود.
در سنین اولیه آموزش های اخلاقی و ایجاد عادات مناسب اخلاقی فوق العاده مؤثر است. طفل باید در فضائی رشد کند که اولا بر مهر و گرمی استوار باشد و ثانیا شرایط استعدادی و روانی و عاطفی کودک در آن ملحوظ و مورد نظر باشد. در کل فراموش نکنیم که پستی ها، رذالت ها، شرافت ها و کرامت ها از خانواده منشاء می گیرند و این امر در سنین اولیه رشد و زندگی کودک بسیار مؤثر است.